News

Interreg BioNanoGel Partners Meeting

BioNanoGel: een kijkje in de keuken

Nijmegen, 19 april 2024 – Als onderdeel van het Interreg BioNanoGel project, hebben de partners een bezoek gebracht bij elkaar om beter te begrijpen naar de achtergrond en mogelijkheden tot samenwerking. De partners, INVITE GmbH, Oxprotect GmbH, Universitair Ziekenhuis Münster, Sure Laboratories B.V., Noviotissue B.V., RadboudUMC en penvoerder BioMed Elements B.V. , zijn 2 dagen in de weer geweest en er is uitgebreid gepraat over ieders unieke competenties, wensen en toekomst.

Inmiddels zijn er weer stappen gezet en zijn de eerste gel prototypen geproduceerd en worden deze geanalyseerd. Voor de toepassingen in de bijholte, blaas en urethra zullen er diverse testen uitgevoerd worden om een nulmeting te doen en om verder richting te geven over het vervolg. Een mooie eerste stap na 6 maanden BioNanoGel.

Het BioNanoGel project wordt uitgevoerd in het kader van het Interreg VI-programma Duitsland-Nederland en wordt met 1.846.528,07 euro medegefinancierd door de Europese Unie, het MWIKE NRW, het Ministerie van EZK en de provincies Gelderland en Noord-Brabant (www.deutschland-nederland.eu).

Interreg BioNanoGel Project

BioNanoGel Kick-Off

Op woensdag 18 oktober was de aftrap voor het Interreg Nederland-Duitsland project ‘BioNanoGel’. De partners en het programmamanagement kwamen bijeen om over het proces en het inhoudelijke project te praten te Bocholt.

De projectpartners bestaan uit INVITE GmbH, Oxprotect GmbH, Universitair Ziekenhuis Münster, Sure Laboratories B.V., Noviotissue B.V., RadboudUMC en penvoerder BioMed Elements B.V. Gezamenlijk hebben de partners als doel om betere hydrogels te ontwikkelen voor aandoeningen aan de blaas en bijholte. De partners hebben jarenlange ervaring met het ontwikkelen, testen en onderzoek doen in het veld van urologie en bijholtechirurgie. Daarnaast De ervaring met de ontwikkeling van nieuwe doseringsvormen en voorbereiding van klinische testen, waren redenen om de aanvraag van het consortium positief te beschikken. Het einde van het project moet een eerste klinische validatie opleveren van de nieuwe hydrogels voor chronische bijholteontsteking, blaaspijn syndroom en stressincontinentie waardoor uiteindelijk patiënten een hogere kwaliteit van leven krijgen.

Project foto: Dr. Bas van den Broek (BioMed Elements), PD dr. Achim Beule (Universitair Ziekenhuis Münster), Christin Jungnitsch (Interreg FLC), Piet Boomsma (Interreg Programmamanagement), Pia Simon (Interreg Programmamanagement), Tonny Voermans (Noviotissue), dr. Ildikó Terebesi (INVITE), dr. Martin Brodde (OxProtect) en Frank van der Zanden (Sure Laboratories). Dr. Dick Janssen (RadboudUMC) en dr. Benedict Brücher (Universitair Ziekenhuis Münster) staan niet op de foto.

Het BioNanoGel project wordt uitgevoerd in het kader van het Interreg VI-programma Duitsland-Nederland en wordt met 1.846.528,07 euro medegefinancierd door de Europese Unie, het MWIKE NRW, het Ministerie van EZK en de provincies Gelderland en Noord-Brabant (www.deutschland-nederland.eu).

 

BioMed Elements receives grant for building shared facilities: BioMatTech Campus

Nijmegen, November 1st, 2022 – BioMed Elements’ received a European REACT grant for building a shared facility for Medtech companies in Nijmegen, the Netherlands. The goal is to offer GMP cleanrooms and laboratories to address the shortage of lab and cleanroom space in the province Gelderland, and the Health Valley region. The grant entails building 6 laboratories and 5 clean rooms. These meet EU and US standards, and also offer services like Quality Management Support, grant writing and operational support.

REACT-EU

 

This is a text block. Click the edit button to change this text.